Din första medvetna manifestering

Alla manifesterar

Oavsett om du är medveten om det eller inte, så manifesterar du din egen verklighet. Du gör det dessutom i samma takt och styrka som alla andra, även de som vet om att de gör det. För manifestering är inget som du kan eller inte kan, som du gör eller inte gör. Nej, alla manifesterar hela tiden, oavsett om de vet om det, tror på det, gör det aktivt eller ej. Så hur manifesterar du – medvetet eller omedvetet?

Har du kontroll över vad du skapar?

Se dig själv och ditt liv som en båt på havet. Om du inte vet om att du kan ta kontroll över båten, så låter du den driva dit vinden och vågorna för dig. Ibland är det stiltje och ibland är det full storm. Det kan självklart fungera för dig, du kanske hamnar precis där du vill vara och du kanske får se vackra platser och får fantastiska upplevelser på det sättet. Men frustrationen och rädslan sätter garanterat in när du befinner dig på platser där du inte vill vara. Eller när du märker att båten driver åt ett håll dit du inte vill. Om du då inte tror att du har någon som helst kontroll över båten så kommer du känna dig maktlös. Tänk om du istället hade vetat att du har både roder, segel, motor, åror, sjökort, kompass och gps på båten! Vad blir skillnaden? Väder och vind kommer du aldrig kunna styra över, inte heller var eller i vilka omständigheter du börjar din färd eller vart dina tidigare erfarenheter har fört dig, men var så säker på att du från och med det ögonblick som du förstår kapaciteten i din båt, faktiskt kan förändra både din kurs och ditt mål avsevärt! Var så säker på att du kan börja sätta upp mål för vart du vill resa, staka ut en rutt, ta kurs åt rätt håll, bestämma fart och faktiskt till och med undvika de största fällorna, farorna, ovädren och hindren på vägen. Var så säker på att du på ett eller annat vis så småningom kommer nå fram till ditt mål. Kanske inte precis på det sätt som du hade tänkt och kanske inte precis på den tid som du hade planerat, men du kommer komma fram! Och när du har kommit fram, då kanske du till och med vill ha mer, sätta nya mål, ge dig ut på havet igen. Det är så det är menat att vi ska leva våra liv! 

Faktum är att många av oss bara driver runt därute på havet utan att ens veta vart vi vill. Vi bara lever på och ser vad som dyker upp. Driver in i stormen, håller i oss i relingen och bara hoppas på att den ska rida ut. Vi vet inte ens om när vi har nått fram till vårt mål, eftersom vi inte har något. Vi tror att målet med vår resa är att alltid känna oss lyckliga eller tillfreds. Och så blev det storm.

(Inget fel med storm för den delen, vissa letar efter storm och vill ha storm, men tvingas kanske leva i stiltje istället.)

Så, ju förr du inser att både båten och resan faktiskt går att påverka, desto roligare kan du ha på din resa, och desto mindre maktlös behöver du känna dig på din väg.

Börja smått

Ett fantastiskt bra sätt att leka med sin förmåga att manifestera är att ta ett beslut om att försöka manifestera något som helt saknar värde för dig. Anledningen till att du ska välja något som saknar värde för dig är för att det då kommer bli något som du troligtvis också saknar förutfattade meningar om och därmed även saknar känslomässiga blockeringar kring. Och inom manifestering så är känslomässiga blockeringar allt som oftast ett stort hinder för att lyckas manifestera det du vill.

Det första som jag manifesterade aktivt var en liten, fluffig rosa fjäder. Du kan läsa hela historien här (länk). Det tog mig 4 månader och 11 dagar. Men när den väl dök upp så såg den ut exakt så som jag hade föreställt mig och det fanns inga som helst tvivel om att det var precis den fjäder som jag hade försökt manifestera. Och det var allt jag behövde för att bli fullständigt övertygad om min egen kraft. Min nästa manifestering var inte en rosa fjäder kan jag lova. 

Manifestering i sex enkla steg

Så om du är sugen på att hitta din egen kraft och bevisa för dig själv det du redan innerst inne vet, så kommer receptet här:

  1. Välj ett objekt, en händelse eller en platsbeskrivning som du vill attrahera. Det du väljer ska helt sakna värde och betydelse för dig i ditt vardagliga liv, i om det dyker upp eller inte vill säga. Det ska kännas som något litet, inte som något svårt, men samtidigt vara såpass tydligt att du vet exakt när du ser eller upplever det. Det kan vara en viss leksak du vill se ett barn leka med, eller ett visst ord som du tänker dig att någon säger på ett speciellt sätt. Kanske att någon främmande människa gör eller säger något speciellt till dig eller ger dig något, en blomma, en komplimang, eller en  p-biljett som inte har gått ut. Eller att någon berättar för dig att de drömt något speciellt. Vad som helst fungerar, bara det är tydligt för dig vad det är du väntar på.
  2. Beskriv nu ditt objekt/din händelse/din plats väldigt noga. Om det går, googla och hitta en bild precis så som du föreställer dig det. Om du exempelvis tänker dig ett scenario där du får en blomma av en främmande människa, hitta en bild på blomman som du tänker dig. Om du tänker dig att du får en komplimang för något, välj en bild som påminner dig exakt om det du får en komplimang för. Du ska kunna titta på bilden och återuppleva din önskan. Speciellt när det har börjat gå ett tag och du nästan börjar glömma bort vad exakt det är du har bett om (då är det nära…).
  3. Beskriv nu högt och tydligt ut i universum vad du vill ha. I början, försök att visualisera när det händer. Slut dina ögon och se framför dig precis vad det är som händer och hur det händer. Känn efter hur du kommer känna dig när det händer.
  4. Jobba aktivt med din manifestering några minuter om dagen varje dag, gärna i 2-3 veckor. Försök känna dig exalterad och förväntansfull och full med tillit till vad du håller på med. Jag minns att jag nästan kände mig fnissig varenda gång jag aktivt jobbade med min rosa fjäder. Det kändes som att jag skulle explodera av förundran inför när fjädern skulle dyka upp. Den känslan satt i i några veckor och jag vet helt säker på att den skulle dyka upp vilken dag som helst. Låt tanken dyka upp flera gånger om dagen om den vill och koppla den gärna till en känsla av exaltering. Berätta gärna för någon annan om ditt experiment.
  5.  När du börjar känna att det är svårt att upprätthålla exaltering och positiv förväntan kring din manifestering efter några veckor, låt hela projektet svalna av. Försök att inte fastna i besvikelse eller tappa tron på att det kommer hända något – en del av processen är faktiskt att ge upp och tillåta det som sker att ske. Så när du känner att du inte orkar mer, känn att det är okej att ge upp, utan att bli bitter. Konstatera bara att du nu släpper kontrollen och lägger det hela i universums händer.
  6. Låt dig förvånas och ta emot din manifestering. I början kommer du leta överallt efter tecken och vilja tolka det som att det händer. Men när det väl händer kommer det inte vara någon tvekan om det. Och du kommer inte vara förberedd på det eftersom du kommer ha gett upp och släppt kontrollen. Men så en dag, så bara händer det! Och då VET du att det är som det sägs, att DU skapar din verklighet.

Author: admin

Leave a Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *